Jegyes fotózás – London

Jegyes fotózás London

Szandi és Tomi jegyes fotózására utaztam Londonba egy májusi hétvégén. Nagy izgalommal vártam a fotózást, már csak azért is, mert Londonban az időjárás abszolút kiszámíthatatlan, másrészt mindig nagy a várakozás, ha a megszokottól eltérő helyeken, kicsit a komfortzónából kilépve készíthetek fotókat.

A város nagyon inspiráló volt számomra, mindenhol a lehetőségek tárháza tárult elém és sorra jöttek az ötletek. Ennek köszönhetően nem is jutottunk el mindenhova, amit előre elterveztünk. Persze sejtettem, hogy így lesz, de ezzel nincs is semmi baj. Egy igazán tartalmas és élménydús napot töltöttünk együtt. Szandit és Tomit minden dicséret és köszönet megilleti a hozzáállásukért, a türelmükért és a kitartásukért. Hosszú fotós sétára indultunk szombat délelőtt, amit a délutáni lemenő nap sugaraival zártunk.

A Canary Wharf környéként kezdünk fotózni. Canary Wharf egy bevásárló- és üzleti negyed Kelet-Londonban. A korábbi dokkok helyén ma irodaházaknak, szállodáknak és lakásoknak épült toronyépületek találhatók. A DLR magasvasúttal pár perc alatt Greenwichben találtuk magunkat, ahol az utcákat járva eljutottunk a Cutty Sark vitorlás hajóhoz, mely a maga korában a világ leggyorsabb kereskedelmi (teaszállító) vitorlás hajója volt. Ha itt jársz és megéhezel, javaslom a parton található Nando’s gyorséttermet, ne hagyd ki! Szuper csirke ételeket tudsz enni saját készítésű szószokkal. Innen a Tower Bridge környékére vezetett utunk, vagyis vitt a metró. Ekkor már késő délután volt, így a lapos szögben érkező napsugarak gyönyörű fényeket biztosítottak a belvárosi képeinkhez. Néhány fotón feltűnik a háttérben a The Shard toronyépület is, mely London legmagasabb épülete (310 m). A sorozatot a Temze partján zártuk kicsit elfáradva, de nagyon elégedetten 🙂

Szandi és Tomi nagyon nyitott és vidám személyiségek, akiken látszik, hogy oda vannak egymásért. Nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ilyen szuper, érzelmekkel teli, vidám és változatos fotósorozat készülhessen. Rengeteg helyen jártunk, sok időt töltöttünk fotózással, így elképesztő mennyiségű fotó is készült, melyekből a szokottnál egy hosszabb sorozatban mutatom be a kedvenc képeimet.